Galvenie » 2010 » Janvāris » 31 » Slimošana grūtniecības laikā
16:22:46
Slimošana grūtniecības laikā
  Iesnas, temperatūra, nelāga pašsajūta nevienam nav patīkama, īpaši šīs sajūtas ir nevēlamas, ja mēs esam topošās māmiņas. Taču ne visas māmiņas var izvairīties no saaukstēšanās, tāpēc mums ir jāzina, kā ārstēties, ja mēs zem sirds nesam mazulīti.

Kad ir gadījies saaukstēties, daudzām no mums ļoti patīk nodarboties ar pašārstēšanos – mēs paveram sava zāļu skapīša durtiņas un pasniedzamies pēc kādas tabletītes, kas varētu palīdzēt, taču, gaidot bērniņu, šie ieradumi būtu jāaizmirst. Tāpēc lietderīgi ir pajautāt savam ginekologam vai ģimenes ārstam – vai es drīkstu lietot kādus medikamentus un kuri tie būt.

 Kā stāsta Rīgas dzemdību nama vecmāte Vita Začesta, tas ko drīkst lietot grūtniecības laikā, ir augu valsts preparāti- sūkājamās tabletes, deguna ziedes, kā arī pretklepus sīrupi no augu valsts preparātiem.

 Topošā māmiņa Diāna atklāj, ka viņai vislabākais palīgs saaukstēšanās gadījumos ir medus. Tas arī līdz šim viņai ir palīdzējis.

 Iesnas grūtniecības laikā mēdz būt divējādas- grūtniecības izraisītas un saaukstēšanās iesnas, bet kā atšķirt? „Grūtniecības tūska izpaužas kā aizlikts deguns un ir sajūta, ka visu laiku deguns ir ciet. Visbiežāk tas pāriet tikai pēc dzemdībām. Bet saaukstēšanās iesnas ir tad, ja deguns „tek”,” stāsta Vita Začesta.

 Slimības ilgums lielā mērā ir atkarīgs no grūtnieces pašsajūtas. „Ja topošā māmiņas jūtas slikti, tad jāsāk lietot ārstu nozīmētie medikamenti, bet, ja stāvoklis ir puslīdz paciešams, tad var kādas dienas gaidīt,lietojot vitamīnus un uzņemot papildus šķidruma daudzumu,” iesaka ginekoloģe.

 Līdz ar saaukstēšanos var būt arī paaugstināta temperatūra. Līdz 39* vēl varētu būt norma, bet, ja temperatūra paaugstinās virs 39 grādiem, tad tas ir bīstami kā māmiņai, tā bērniņam, tāpēc steidzami vajadzētu lietot paraceptamolu, kas samazinās temperatūru.

 Ja jūtam, ka sāk tecēt deguns vai esam savārgušas, noteikti vajadzētu atlikt visas darīšanas un parūpēties par savu pašsajūtu.

 Arī topošā māmiņa Diāna atzīst: „Ja es jūtos nedaudz slikti, es palieku mājās, izvēdinu telpas, nemēģinu bez vajadzības iet ārā.”

 Viens no galvenajiem gripas profilakses pasākumiem ir bieža roku mazgāšana, bet, ja tas nav iespējams, topošā māmiņa var lietot īpašu roku želeju, kas vienā mirklī dezinficē rokas.

 Kas vēl var palīdzēt saslimšanas gadījumā? Ārsti atļauj veikt inhalācijas, lai atvieglotu elpošanu un mazinātu klepu, taču tās veicot ir jāseko līdz savai pašsajūtai, nevajadzētu pieplakt pie kūpošā trauka, jo lai nesareibst galva un netiek applaucēti elpceļi. Noteikti nevajadzētu mērcēt kājas siltā ūdenī, tas var izsaukt priekšlaicīgas dzemdības.

Ja esi topošā māmiņa, lietojiet Septivon roku higiēnas želeju!

 

SEPTIVON® roku higiēnas želeja 100ml


Viens no priekšnosacījumiem, lai aizsargātu sevi no mikrobiem un vīrusiem ir regulāra roku mazgāšana!

SEPTIVON®:

  • Attīroša, antibakteriāla želeja rokām
  • Piemērota ikdienas lietošanai pieaugušajiem un bērniem no 3 gadu vecuma.
  • Atbilst ES normām.
  • Pēc lietošanas rokas nav jāmazgā, jo Septivon satur glicerīnu, kas mitrina ādu. 

 

Francijā veiktie testi pierāda, ka Septivon aizsargā pret H1N1 vīrusu jeb mums plašāk pazīstamo Cūku gripu!

 

SEPTIVON® roku higiēnas želeja 100ml, aptuvenā cena aptiekās 1,90 Ls. 

 Māmiņu Klubs

Kategorija: Grūtniecība | Skatījumu skaits: 15978 | Pievienoja: AIRITA | Atslēgvārdi: grutnieciba, gripa, slimibas | Reitings: 2.0/1