Galvenie » 2010 » Janvāris » 28 » Sievietes baidās, ka vīrietis iemīlēsies, nevis pārgulēs ar citu
20:57:19
Sievietes baidās, ka vīrietis iemīlēsies, nevis pārgulēs ar citu
   Kā liecina nesen veikto pētījumu rezultāti, sievietes daudz vairāk pārdzīvo, ja vīrietis viņas pievīlis mīlestības dēļ pret citu, nevis sākot romānu, kas balstīts tikai uz seksuālām attiecībām. Savukārt vīriešiem daudz nepatīkamāka šķiet sievietes aiziešana seksa, nevis jūtu dēļ.
 

Zinātnieki, pētot jaunos datus, apsver iespēju, ka tieši šāda atšķirīga dzimumu izpratne par attiecībām un uzticību ir simtiem tūkstošu laulību izjukšanas iemesls.

 

Līdz šim pāru uzticība ir skaidrota, izmantojot evolūcijas teorijas. Tā, piemēram, vīrieši gadsimtiem ilgi ir uztraukušies par seksuālām attiecībām, jo nekad nav bijuši droši, ka pēcnācēji tik tiešām ir viņu radīti. Tai pašā laikā sievietes  vienmēr vairāk iespringušas par uzticīgu partneri, kurš vienmēr būtu blakus, lai audzinātu bērnus.

 

Tomēr jaunie pētījumi liecina, ka savstarpējo attiecību stabilitāte ir atkarīga no dzimumu emocionālās saiknes.

 

Vīrieši satraucas par neuzticīgām sievām, kas pārguļ ar citiem, jo uzskata fiziskās attiecības par noteicošajām. Savukārt sievietes veido attiecības uz emociju bāzes. Tāpēc zinātnieki izvirzījuši teoriju, ka sievietes ir garīgi stiprākas.

 

Pensilvānijas Universitātes psihologi Kenets Levijs (Dr Kenneth Levy) un Kristena Kellija (Dr Kristen Kelly) ir pārliecināti, ka vīriešu greizsirdība ir skaidrojama ar emocionālo nedrošību.

 

 

Kategorija: Dažādi | Skatījumu skaits: 3097 | Pievienoja: IlzeR | Atslēgvārdi: visietis | Reitings: 0.0/0