Galvenie » 2010 » Janvāris » 1 » Ko vēlas viņš, bet ko – viņa?
20:47:08
Ko vēlas viņš, bet ko – viņa?
   Mīlēti grib justies kā vīrieši, tā sievietes, tikai bieži vien abas puses neapzinās, ka tām ir atšķirīgas emocionālās vajadzības. Visplašāk izplatītā un vienkāršākā kļūda ir tā, ka savstarpējās attiecībās vīrietis savai mīļotajai dod to, kas būtu vajadzīgs viņam, vīrietim. Savukārt sieviete partnerim sniedz to, ko patiesībā vēlas viņa, sieviete. Nolēmām meklēt izskaidrojumus šai situācijai.

Dod un dod, bet...

Emīls, precējies divus gadus: – Visu šo laiku, kamēr esam pāris, uzskatu, ka par Ingu visu laiku esmu rūpējies un izrādījis uzmanību. Kad viņa ir uztraukusies, mierinu, sakot, ka viss būs kārtībā, un iesaku, ko labāk darīt. Dažreiz pasaku, lai mierīgi pasēž un nomierinās, un viss atrisināsies. Tad sieva paliek vēl nervozāka un apgalvo, ka es viņu nemīlot. Jūtos, ka to vien daru, kā rūpējos un mīlu! Nesaprotu, kas patiesībā notiek.

Psihologi skaidro, ka situācija ir ļoti vienkārša, bet lielākajai daļai vīriešu un sieviešu grūti izprotama. Jo abi kļūdaini uzskata, ka mīļotajam cilvēkam ir tādas vajadzības kā pašam. Galu galā abiem sāk šķist, ka viņu mīlestība netiek novērtēta. Taču kā viens, tā otrs savam partnerim sniedz tādu mīlestību, kādu to vēlētos saņemt pats, nevis to, ko vēlas otrs. Bet sieviešu un vīriešu vēlmes ir atšķirīgas. Mīlestību vēlas kā vīrieši, tā sievietes, taču katram dzimumam ir savas mīlestības vēlmes.

Ko vēlas saņemt vīrieši, lai justos mīlēti?

1. Uzticēšanos.
2. Labvēlīgu attieksmi.
3. Atzīšanu.
4. Apbrīnu.
5. Novērtēšanu.
6. Iedrošinājumu.

Kas galvenokārt nepieciešams sievietēm, lai mīlētas justos viņas?

1. Uzmanība.
2. Sapratne.
3. Cieņa.
4. Uzticība.
5. Respektēšana.
6. Atkārtoti mīlestības apliecinājumi.

Attiecības uzlabosies

Ja vīrietis sāks vairāk uzmanības pievērst sievietes iepriekš minētajām sešām pamatvajadzībām, bet sieviete – vīrieša pamatvajadzībām, tad pāra attiecības noteikti uzlabosies. To sola attiecību pētnieki, un to arī piedzīvojusi liepājniece, 38 gadus vecā Inga:

– Jau vairāk nekā desmit gadu dzīvojot ar vīru, esmu sapratusi vairākas lietas, kas palīdz uzturēt labas attiecības. Es šīs zināšanas gan neesmu guvusi, lasot grāmatas, bet gan tikai no pašas pieredzes. Piemēram, dzīvojam mājā, kurā ir ar malku kurināms apkures katls. Kurināšana, protams, ir vīra pienākums. Tas jau bija pirms vairākiem gadiem, kad, jāatzīst, pilnīgi nejauši un būdama labā garastāvoklī, pateicu, ka novērtēju viņa pūles, rūpējoties par siltumu mājās. Bija uzskatāmi redzams, kā viņš pēc šīs atzinības saņemšanas atplauka, kļuva tāds – laimīgs. Nodomāju, vai tad man grūti, izdevīgā brīdī paslavēšu viņu atkal! To arī daru un redzu, ka vīram tas patīk.

Psihologi skaidro, ka vīrietis jūtas atzīts, saņemot sievietes pozitīvu novērtējumu. Saņemot atzinību, viņš ir gatavs pūlēties vēl vairāk, jo jūt iekšēju spēku to darīt. Kas ļoti svarīgi, jūt arī lielāku cieņu pret savu partneri.

Vēl spēcīgākas jūtas vīrietī raisa sievietes apbrīna. Ko nozīmē apbrīna? Skatīties, paust savu sajūsmu un pārsteigumu par viņa talantiem, spēku, mērķtiecību, romantiskumu, rakstura īpašībām utt. Kad vīrietis jūt savas mīļotās apbrīnu, viņš ir gatavs to dievināt!


Atziņas

Neviens nevienu nevada un nevirza. Jebkurās attiecībās abi cilvēki zina, ko dara; arī tad, ja kāds no tiem vēlāk sūdzas, ka to izmantojuši. Paulu Koelju

Sievai jādzīvo tā, lai vīram būtu prieks nākt mājās. Vīram jādzīvo tā, lai sievai būtu žēl, ka viņš dodas projām. Mārtiņš Luters

Labākais, ko iespējams izdarīt citam cilvēkam, ir nevis dalīties savās bagātībās, bet atklāt viņējās. Bendžamins Dizraeli

Kam gan mēs dzīvojam, ja ne tādēļ, lai cits citam padarītu pasauli mazāk sarežģītu. Džordžs Eliots



Kategorija: Vīriešiem | Skatījumu skaits: 1931 | Pievienoja: AIRITA | Atslēgvārdi: viriesiem | Reitings: 0.0/0