Galvenie » 2010 » Janvāris » 30 » Grūtnieču apģērbs
16:41:04
Grūtnieču apģērbs
  Ikviena sieviete vienmēr vēlas izskatīties skaista, arī grūtniecības laikā. Lai gan šajā burvīgajā un satraukumiem pilnajā dzīves periodā tas, diemžēl, pieaugošo ķermeņu aprišu dēļ ne vienmēr ir tik vienkārši, kā bija ierasts iepriekš. Mīļākās bikses sākušas spiest un žaketei pogu vairs nevari aizpogāt? Nelauzi galvu par to, jo gaidi bērniņu, turklāt tikai tavās rokās ir izvēle – gausties vai meklēt risinājumu – izskatīties skaistai un pievilcīgai arī grūtniecības laikā vai būt neapmierinātai ar sevi, ko, bez šaubām, pamanīs arī tavi līdzcilvēki.

Grūtniecības sākumposmā viss ir pēkšņi tik jauns, bet tai pat laikā nekas daudz jau nemainās, tikai, kad puncis sākt pieņemties apmēros un mīļākās bikses neiet ciet, bet lietišķās blūzītes pogas uz krūtīm draud izsprāgt ārā, skaidrs ir viens – kaut kas ir jāmaina garderobē.

Tātad – ir laiks pastaigāt pa grūtnieču apģērbu veikaliem. Tomēr realitāte stipri atšķiras no skaistajiem žurnālu vākiem, kur modīgās drēbēs tērptas grūtnieces izskatās vienkārši perfekti, jo vai nu grūtnieču apģērbi ir neprātīgi dārgi, vai arī neglīti. Nevar arī izslēgt variantu, ka visas pieejamās drēbes, kas ir glītas un normālā cenā ir vai nu pa lielu, vai pa mazu.

Pielāgo savu stāvokli modes tendencēm

 Ja esi stāvoklī, tas nenozīmē, ka Tev ir jāslēpjas zem maisveidīgām drēbēm un jākļūst par pelēko peli. Tavs stāvokli ir īpaši skaists, Tu droši vari rādīt savu punci, pasvītrot savas figūras izmaiņas – gan lielākās krūtis, gan smuko punci!

 Mūsdienās būt grūtniecei nozīmē nevis paslēpties, bet gan akcentēt savu vēderu un figūru, topošo māmiņu tērpiem jābūt ērtiem, moderniem un pat seksīgiem!

Izvēlies dabiska materiāla audumus!

 Grūtniecības laikā jāizvēlas tāds apģērbs, kas šūts no dabīga materiāla, kā, piemēram, lins, zīds, dabīgā vilna vai kokvilna. Sintētiski audumi ne tikai pēc taustes ir nepatīkamāki, bet arī sekmē alerģiskas reakcijas.

Pērc vienu izmēru lielāku

Īpaši pirmajos mēnešos vēderu var tikko pamanīt, bet dažām sievietēm ciešs apģērbs liek justies nekomfortabli, tādēļ nevajag uzreiz skriet uz grūtnieču apģērbu veikalu, bet gan iegādāties sava stila drēbes, tikai vienu, vai divus izmērus lielākas. Pluss: varēsi tās valkāt arī pirmos mēnešus pēc dzemdībām, kamēr centīsies tikt pie iepriekšējā svara.

Mazas viltības

 Ar laiku puncis sāks augt acīm redzot, bet negribas šķirties no iemīļotajām drēbēm? Tad nāksies ņemt talkā trikus, kurus būtu jāzina katrai topošajai māmiņai. Piemēram, ja vairs nevari aiztaisīt bikšu pogu, palīdzēs caur pogcaurumu izvērta gumija, ko apmet ap pogu. Pāri vari uzvilkt vaļīgāku blūzi vai džemperi  - un bikses der kā uzlietas! Vasarā, ja no blūzes apakšas rēgojas apaļais puncis, tas nav nekas traks, bet ko darīt ziemā? Šajā gadījumā noderēs no elastīga auduma uzšūtas vēdera lentas, kas izskatās kā bezpiedurkņu un bezlenču tops, tikai apsedz punci, un beidzas zem krūtīm. Šādas vēdera lentas var būt dažnedažādākās krāsās un gan A formas, gan krokotas. Kombinācijā ar baltu blūzi un melnām biksēm šāda vēdera lente radīs patiesi elegantu un greznu tēlu.

Mīļais, es aizņemšos Tavu kreklu!

 Kādēļ uzreiz doties uz grūtnieču veikaliem, ja mīļotā vīrieša skapis ir īsta dārgumu krātuve!? Tu vari nēsāt kādu no mīļotā vīrieša krekliem, kombinācijā ar vesti – uzlocītas piedurknes un dažas podziņas atstātas vaļā radīs pat seksīgu tēlu!

Ja vēlies noslēpt punci  vai novērst no tā uzmanību

 Jau sen sen atpakaļ grūtniecības laika drēbes tika radītas ar mērķi slēpt faktu, ka sieviete nevis vienkārši ir pieņēmusies svarā, bet gaida bēbīti. Vēl pavisam neilgu laiku atpakaļ topošo māmiņu drēbes bija teltveidīgas, platas un bezformīgas. Tomēr ja ir vēlēšanās punci slēpt, to var izdarīt arī ģērbjoties eleganti: trapecveida krītoša tērpa augšdaļa nomaskēs mazu puncīti, garš bleizers vai pagarināta, brīva žakete pagarina siluetu un noslēpj pirmās redzamās pazīmes, ka esi stāvoklī.

 Ja vēlies no augošā puncīša novērst apkārtējo uzmanību, nevelc ampīra stila drēbes! Tās labi izskatīsies garām un slaidām sievietēm, piešķirot sievišķīgas aprises, bet sievietēm ar zināmiem apaļumiem šāda stila drēbes vairāk akcentē, nekā noslēpj.

 Ja ar slēpšanu vairs nekas nebūs glābts, bet tā vai tā nav vēlēšanās, ka vēders ir uzmanības centrā, nāksies piesaistīt uzmanību ar kaut ko citu – uzkrītošām rotas- lietām, ar šallēm, lakatiem un citiem aksesuāriem. Tad skatītāja uzmanību pievērsīs nevis puncis, bet gan Tavs elegantais stils!

Neizdod par topošās māmiņas apģērbu milzu summas!

 Protams, pilnīgi bez grūtnieču drēbēm neiztiksi, jo būs jāiegādājas kaut vai vienas bikses ar elastīgu daļu vēderam, jo pēdējos mēnešos puncis aug tik strauji, ka nekādi knifi un viltības nepalīdzēs iekļūt parastajās drēbēs. Tomēr nav nekāda nepieciešamība nopirkt visu garderobi. Apjautājies draudzenēm un paziņām  - viņas noteikti varēs aizdod savas grūtnieču drēbes!

Izvēlies ērtas drēbes!

 Piemeklējot topošo māmiņu drēbes jāievēro kāds būtisks nosacījums – apģērbam jāakcentē augums, bet tas nedrīkst būt par šauru! Ja, piemēram, bikses ir pārāk šauras, tad iespiests ir ne tikai vēders, līdz ar to arī bēbītis, bet tādas detaļas kā pogas un rāvējslēdzējs sāpīgi spiež nabu.
Tādēļ seko padomam: grūtnieču drēbēm jābūt vai nu nedaudz brīvākām vai staipīgām, lai nekas nebūtu iespiests un iežņaugts. Bez tam šajā laikā ideāli piemērotas bikses un svārki ar elastīgu gumijas jostu, kas ir staipīga. Šādi apģērba gabali derēs vairākus mēnešus pēc kārtas!

Atbilstoša apakšveļa

 Jau ar pirmo grūtniecības mēnesi pamanīsi izmaiņas krūtīs, tās pamazām piebriest, un drīz vien neder neviens krūšturis, bet augot puncim parastās biksītes arī vairs īsti nav piemērotas. Kad saproti, ka katru mēnesi iegādāties nedaudz lielāku krūšturi nav risinājums, nākas meklēt īpašo grūtnieču krūšturi un biksītes. Tomēr negaidi nekādus pārsteigumus – topošo māmiņu veļas uzdevums ir pirmkārt, praktiskums, nevis skaistums, tādēļ krūšturi ir balti, un vienkārša griezuma ar platām lencītēm, greznākajā variantā ar mežģīnēm, bet biksītes ir kokvilnas ar vietu augošajam puncim, arī parasti baltā krāsā.

Ko darīt, ja priekšā svinīgs pasākums?

Topošajām māmiņām, dodoties uz svinīgu darba pasākumu, vai saņemot ielūgumu uz kāzām, nākas saskarties ar to pašu veco, labo problēmu – man nav ko vilkt! Ikdienas ietērps nederēs, jo svinīgā pasākumā apģērbam jābūt greznam un arī ērtam. Kaut gan apģērbu ražotāji piedāvā grūtnieču apģērbu arī īpašiem dzīves mirkļiem, tomēr šāds tērps nav pats lētākais, kā arī pastāv reāla iespēja, ka to uzvilksi tikai vienu reizi. Apdomā iespēju tērpu izīrēt, vai iegādāties tikai atsevišķas tērpa detaļas neitrālos toņos, kuras arī pēc pasākuma varēs kombinēt ar ikdienā valkājamiem apģērbiem.

Esi radoša!

 Pateicoties augstajam elastāna piejaukumam gandrīz visiem apģērbiem, Tev nav jāsatraucas, ka grūtnieču preču veikalos neatrodi neko sev piemērotu– esi radoša! Topošās māmiņas bikses kombinē ar interesantiem topiņiem un greznām blūzēm, lieto interesantus aksesuārus un pastaigā pa parastajiem apģērbu veikaliem, Tu noteikti tur atradīsi kaut ko interesantu!

 

Kā Tu risināja apģērba problēmas grūtniecības laikā?


Kategorija: Grūtniecība | Skatījumu skaits: 3606 | Pievienoja: AIRITA | Atslēgvārdi: grutnieciba, mode, apgerbs, sievietem | Reitings: 1.0/1