Galvenie » 2010 » Februāris » 13 » Mīlestības definīciju meklējot
20:34:00
Mīlestības definīciju meklējot

  

 

Mēs visi vēlamies mīlēt un būt mīlēti. Mīlestība ir visabstraktākā un grūtāk saprotamā emocija, par ko katram ir savs viedoklis. Mīlestību neprotam definēt, strukturēt un sistematizēt, tomēr no tās nebaidāmies. Romantika, kaisle un pieķeršanās ir sajūtas, kas nav svešas nevienam jaunietim. Varbūt mīlestību var mēģināt definēt, runājot par to, ar ko tā mums saistās?

Kino un mūzika

Ieva Fiļipova: - Ir daudz kvalitatīvu romantisku filmu, bet viena no labākajām pilnīgi noteikti ir "The Notebook", 
kurā stāstīts par patiesi stipru pirmo mīlestību, kas pārcieš vecāku un sabiedrības nosodījumu, tāpat karu un laika maiņu.

Kristīne Cīrule: - Es uzskatu, ka Džo Kokera dziesma "You are so beautiful" ir vispiemērotākā skaistam, mierīgam vakaram kopā ar mīļoto cilvēku.

Jānis Kokins: - Klausoties īru grupas "Westlife" dziesmu "You raise me up", pārņem tādas sajūtas, kas liek apstāties un padomāt par to, cik labi ir tad, kad tev uz šīs pasaules kāds ir.

Kristaps Noviks: - Esmu par amerikāņu rokgrupas "Goo Goo Dolls" dziesmu "Iris", jo tās vārdi ir tieši tas, ko ikvienam vajadzētu pasacīt cilvēkam, ko viņš mīl. Ar šo dziesmu man sais tās tikai labas atmiņas. To dzirdot, katru reizi spēju domāt tikai par lielisko meiteni, ar kuru man ir paveicies būt kopā!

Literatūra

Kristiāna Arnava par visromantiskāko atzīst bērnības stāstu par Sniegbaltīti - tieši to ainu, kurā princis ar skūpstu atdzīvina savu mīļoto.
Kristaps uzskata, ka romantisks stāsts par patiesu mīlestību ir arī Raiņa luga Indulis un Ārija: - Šī luga ir kā latviešu "Romeo un Džuljeta". Tā stāsta, ka mīlestība var pastāvēt jebkuros laikos, pat kara karstumā. Galvenie varoņi bija gatavi darīt visu, lai varētu palikt kopā. Arī nāve viņiem nebija šķērslis.
Kristīne domā, ka lielisks un pamācošs stāsts par mīlestību ir leģendārā Paulu Koelju grāmata Veronika grib mirt. Tieši tajā teikti autora slavenie vārdi: - Vislielākais ārprāts, ko cilvēki piedzīvo, ir mīlestība.
Jānis: - Stefānijas Meijeres "Krēslas" sērijas grāmatas ir skaistas un romantiskas. Tās lika aizdomāties par mīlestību un saprast, ka tai nav šķēršļu. "Krēslas" grāmatās ir arī daudz skaistu vārdu, piemēram: "Neviens uz pasaules nekad nevienu nav tā mīlējis, kā es mīlu tevi."
Mīlošākais pāris
Par leģendārāko mīlētāju pāri vairums jauniešu uzskata Viljama Šekspīra Romeo un Džuljetu.
Kristaps: - Šis darbs pauž to, ka īsta mīlestība nevar pastāvēt bez grūtībām. Tikai tad, ja divi cilvēki pārvar visus šķēršļus, viņi ir pelnījuši būt kopā.
Jānis: - V. Šekspīra luga ir pirmais man zināmais darbs, kur ir skaidri parādīts tas, kā, zinot, ka pasaulē vairs nav tava mīļotā cilvēka, arī tu pats vairs nesaskati jēgu dzīvot.
Romantiskākā vieta un nodarbe
Daudzi jaunieši domā, ka visromantiskākā vieta, kur atrasties ar savu otro pusīti, ir pie dabas. Taču gandrīz visi atzīst, ka vietai nav nozīmes, galvenais ir tas, ar ko esi kopā.
Liene Dārziņa: - Jebkuru vietu var padarīt romantisku, piemēram, iededzot sveci. Parasti noskaņa rodas pati no sevis, ja esi divvientulībā ar mīļoto cilvēku. Taču man īpaši romantiska liekas jūra saulrietā. Romantiski ir uzrakstīt otrai pusītei kaut ko mīļu un to nolasīt priekšā kādā īpašā brīdī. Īpaši skaista varētu būt arī pelde mēnessgaismā.

Ieva Fiļipova uzskata, ka visromantiskākā nodarbošanās ir maltītes pagatavošana savam sirdsāķītim. Vēl labāk ir darīt to kopā. Tad gaisā virmo gan saviļņojums, gan vienkārši apziņa, ka kopā varat paveikt ko noderīgu un interesantu.

Auseklis

 

Kategorija: Sirdslietas, attiecības | Skatījumu skaits: 5372 | Pievienoja: aviciite | Reitings: 0.0/0