Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Atvases » Bērns 4 - 7 » Gulēšana
Gulēšana
Vai Jūsu mazulis guļ ar Jums?
1.Jā guļ[ 0 ][0.00%]
2.Nē neguļ[ 0 ][0.00%]
3.Tikai pie mums iemieg[ 0 ][0.00%]
4.Mazajam ir sava istaba[ 0 ][0.00%]
Aptauja ir noslēgusies - Svētdiena, 08.08.2010, 13:15:40
Kopā atbilžu: 0
katrīnaDatums: Sestdiena, 10.04.2010, 13:15:40 | Ziņojums # 1
Lieutenant
Grupa: Drīz būss dalībniece/ks
Ziņojumu skaits: 6
Reputācija: 0
Statuss: Izgajis
Vecāku gultā

Vai tas ir labi vai slikti, cik ilgi bērni drīkstētu nākt gulēt pie vecākiem – par to domas dalās. Dažās ģimenēs tas tiek akceptēts, īpaši periodā, kad mamma baro mazo, jo tā ir ērtāk. Tomēr jāatceras, ka ir jāievēro zināmi nosacījumi, lai tik mazam bērnam atrašanās vecāku gultā būtu droša. Gultai jābūt pietiekoši plašai. Pārāk mīksts matracis un spilveni ir risks – bērns var nosmakt. Tomēr visdrošāk ir, ja bērns atrodas savā gultiņā tieši blakus vecāku gultai. Var noņemt vienas puses redelītes, gultiņu piestiprināt, lai tā nepaslīdētu nost – tad mammai būs pavisam ērti mazo pabarot, neceļoties no savas gultas. Un arī mazulis ātrāk pieradīs gulēt tieši savā gultiņā.

Vai bērns drīkst atrasties vecāku gultā – tas jāizlemj abiem vecākiem kopā. Un jārēķinās, ka pozitīvas atbildes gadījumā intīmās attiecības būs jārisina savādāk, nekā ierasts.
Savā gultā

Tomēr agri vai vēlu bērnam būs jāguļ vienam pašam. Pārāk ieildzis periods vecāku gultā šo procesu tikai sarežģīs. Tomēr nevar pateikt konkrētu vecumu, kad bērnam jāguļ būtu vienam pašam, jo katram tas būs individuāli.

Palikšana vienam ir saistīta ar spēju tikt galā ar savām bailēm un iespēju atrast noteiktas darbības, rīcību, lai iegūtu emocionālu stabilitāti. Ne katram šīs lietas ir jau no dabas dotas. Vecāki bērnam var palīdzēt pārvarēt viņa nedrošību. Var veidot stratēģijas un rituālus, kā bērns var nomierināties pats un justies drošs. Tas var būt kāds mīļš dzīvnieciņš vai lelle. Tā var būt kāda nejauceņus atbaidoša lieta (piemēram, burvju puķīte, kas piesprausta pie aizkara). Varbūt bērnam nepieciešams neliels gaismas avots aizmigšanas laikā. Un izņēmuma gadījumos, ja nu tomēr nejauks sapnis traucējis gulēt, atļaut paciemoties vecāku gultā uz neilgu laiku.

Laiks, kad mazais pārceļo uz savu gultu, jāizvelas uzmanīgi. Noteikti nevajadzētu tam sakrist ar kādiem lieliem notikumiem viņa dzīvē, piemēram, ja ģimenē ierodas brālītis vai māsiņa. Bērnam jau tā ir stress, jo vairāk vecāku uzmanības tiek mazajam, ja vēl viņš jūtas „izmests” no vecāku guļamistabas, tad var rasties gan emocionālas, gan fizioloģiskas problēmas.

Palīdzēt pārcelties uz savu gultu var arī apziņa, ka nu bērns ir liels, viņam ir sava gulta, spilvens vai sega ar iemīļotiem pasaku varoņiem.

Pastāstiet Kāda bija Jūsu pieredze?

sex1 b4

 
Forums » Atvases » Bērns 4 - 7 » Gulēšana
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: